Mindfulness – Mer medveten närvaro i nuet
Mindfulness eller medveten närvaro är ett förhållningssätt. Du intar genom enkla övningar en mer accepterande och ickedömande hållning till dig själv och livet. Du blir mer lyhörd för andra och mer närvarande i relationer.  Mindfulness har i åtskilliga studier visat sig förbättra bland annat just möjligheten att …
  • stanna upp för att vara och uppleva mer i nuet
  • få verktyg för att bättre hantera stress och det ständiga tankebruset
  • hitta fokus och lugn
  • stärka din självkänsla och få bättre sömn
Du kan välja att gå i en grupp eller individuellt. Fokus ligger framförallt på träning men vi kommer även att gå igenom bland annat mindfulness sju viktiga principer som t ex acceptans, icke dömande, tålamod. Du kommer att få göra en rad olika övningar såsom sittande, stående, liggande, gående och också rena meditationer. Andetaget är grunden och genomgående i alla övningar.
Övningarna kräver inga förkunskaper och du kommer precis där du är. Både du som är ny och också du som gått kurs och som vill underhålla och få stöd i din träning. Deltagare som brukar finnas i grupperna är allt från studenter, föräldralediga, sjukskrivna till arbetande och pensionärer.
Jag heter Christel Lilja och är diplomerad mindfulnessinstruktör och utbildad av Mindfulnesscenter, MFC Ola Schenström. Ola är en av Sveriges ledande experter på Mindfulness och är själv utbildad i USA av bland andra professor Jon Kabat-Zinn. Jag är också utbildad inom beteendevetenskap, coaching och sorgbearbetning. Läs mer om mig och vad tidigare deltagare upplevt på www.nyinsikt.com.
Kontakta mig gärna vid frågor eller om du vill anmäla dig på  christel.lilja@nyinsikt.com eller tfn 0706-500855.
Att stanna upp och ta sig tid att praktisera dessa vardagsövningar är en handling i självkärlek och ett sätt att visa sig själv omsorg. 
Varmt välkommen
Christel
……………………………….  KURSINFO …………………………….

Mindfulness & Meditation

Onsdagar kl 17-18
Kursperiod 20/9 – 29/11 (uppehåll v44 och v45), 9 ggr
Kurspris 1500kr / 1400kr (pensionärer, studie- o föräldralediga)
Får du förhinder vid något tillfälle går det bra att ersätta det med något av passen som går samma vecka i Lund eller S Sandby.
Mindfulness betraktas som friskvård och många tar kostnaden via jobbet (moms tillkommer på ovan priser).
Christel Lilja
+46 (0)706 500 855christel